Luova valokuvaus – väline itsetuntemuksen kehittämiseen

Luovalla tavalla

Luovasti valokuvaaminen on mitä oivallisin keino itsetuntemuksen parantamiseen ja kehittämiseen. Valokuvaamalla omia ajatuksia, näkyväksi tulee se mitä ajattelee itsestään ja mitä pitää itselleen tärkeänä.

Luova valokuvaus vapauttaa teknisesti täydellisten kuvien paineesta. Kun ottaa luovan valokuvan itselleen tärkeästä asiasta, kukaan ei voi sanoa, että kuva olisi väärin otettu.

Luovasti valokuvaamalla määrä ei korvaa laatua. Pikemminkin kuva kannattaa visualisoida mielessä niin valmiiksi kuin mahdollista. Ottaa kuva vasta sitten kun on miettinyt valmiiksi mitä kuvalla haluaa itsestään kertoa. Millaisessa valossa kuva on juuri sellainen kuin sen haluaakin olla. Millainen tausta siinä on. Mitä kaikkea kuvassa on. Jos itse on kuvassa, millaisena haluaa tuoda itsensä näkyväksi. Millainen tarina kuvaan voisi liittyä. Onko kuva esittävä vai liittyykö siihen jotain symboliikkaa.

Luovan valokuvauksen voi aloitta katselemalla toisten ottamia kuvia ja mikä niissä miellyttää. Olisiko niissä jotain sellaista mistä saisi idean omiin kuviin. Aina kuitenkin kannattaa muistaa, että toisten jäljittely ei ole välttämättä ilmennä omaa luovuutta eikä käsitystä itsestään. Kun kuvaan lisää jotain omaa ja omaperäistä, siitä tulee itsensä näköinen.

Kategoria(t): Luova valokuvaus, Luovalla tavalla, Luovuus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *